Klar-Sol Super 50g

Výrobca: ERBSLOH Kód tovaru: 453852
Klar-Sol Super 50g
Výrobca: ERBSLOH Kód tovaru: 453852

Vysoko účinný kyslý kremičitý sól, určený na čírenie vína. Pokračovať

Váha:
Cena s DPH
1.50 €
Cena bez DPH
1.25 €
Skladom

POPIS VÝROBKU

Mliečnobiely kyslý špeciálny kremičitý sól s extrémne vysokým nábojom, umožňujúcim mimoriadne vysokú účinnosť a tým aj hospodárnosť použitia prípravku. Popri elektrickom náboji zvyšuje účinnosť aj špecifický tvar čiastočiek sólu. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.

CIEĽ POUŽITIA

Účinné čírenie vína, ovocných štiav a iných nápojov spolu s použitím želatiny.

PRODUKT A ÚČINOK

Špeciálne vyvinutá technológia použitá pri výrobe tohoto preparátu zaručuje špeciálnu povrchovú štruktúru a extrémne vysoký elektrický náboj primárnych častíc. Na základe týchto vlastností je KLAR-SOL SUPER určený hlavne na ošetrenie vín a ovocných štiav, kde predčí bežne používané alkalické kremičité sóly. Okrem výborných číriacich vlastností sa aplikáciou zníži hladina polyfenolov a bielkovín. KLAR-SOL SUPER účinkuje iba súčasne so želatinou. Flokulácia nastáva reakciou záporne nabitých čiastočiek kremičitého sólu a kladne nabitých koloidov želatiny. Obsah trieslovín vo víne nehrá pri vzniku zrazeniny rozhodujúcu úlohu. Čírenie teda prebehne úplne do konca. Okrem toho, kyslý kremičitý sól má tú výhodu, že rýchlo flokuluje a vytvára kompaktnú usadeninu. Jeho účinok je nezávislý od teploty ako je tomu u alkalických sólov, je teda vhodný na použitie vo veľkých prevádzkach, kde sa nedá v každom prípade diferencovať medzi jednotlivými várkami. Zvlášť vhodné je jeho použitie u vín a štiav, ktoré sa dajú iba obtiažne filtrovať, napríklad pri zakalených vínach, mladých vínach alebo po modrom čírení, resp.ošetrení aktívnym uhlím.

POUŽITIE

Vo väčšine prípadov stačí dávka v rozmedzí 10-15 ml KLAR-SOL SUPER na 100 l ošetrovaného nápoja. Dávkuje sa so želatinou v pomere cca 5:1. Presné dávkovanie je závislé ako u každého iného čírenia od intenzity zakalenia nápoja. Ako želatinu doporučujeme použiť prípravok ERBIGEL, v studenej vode rozpustný ERBIFIX, alebo tekutú želatinu VINOGEL CF, kde odpadajú problémy s rozpúšťaním. Vzhľadom na rozdielny obsah trieslovín v ovocných šťavách odporúčame použiť na ich ošetrenie práškovú želatinu ERBIGEL. V nápojoch, ktoré obsahujú podstatne väčšie množstvá trieslovín je účelné dávkovací pomer pozmeniť až na 3 : 1. Do vína sa najprv aplikuje kremičitý sól a potom želatina. Vo zvláštnych prípadoch, keď požadujeme podstatnú zmenu obsahu trieslovín, môžeme poradie aplikácie pozmeniť.

SKLADOVANIE

Bezpodmienečne chrániť pred mrazom!!! Pred použitím, hlavne po dlhom skladovaní, dobre premiešať. Otvorené balenie po použití dobre uzavrieť.

Spýtajte sa nás
Otázky a odpovede
Zatiaľ nebola pridaná žiadna otázka.
Napíšte svoj názor
Hodnotenia
Zatiaľ nebolo pridané žiadne hodnotenie.