Kalinat 134g

Výrobca: ERBSLOH Kód tovaru: 458732
Kalinat 134g
Výrobca: ERBSLOH Kód tovaru: 458732

Kalinat je hydrogenuhličitan draselný určený na šetrné odkyslenie vín a muštov so zvláštnym zreteľom na rýchle vypadávanie kryštálov. Pokračovať

Váha:
Cena s DPH
3.30 €
Cena bez DPH
2.75 €
1-3 dni

Kalinat je hydrogenuhličitan draselný určený na šetrné odkyslenie vín a muštov so zvláštnym zreteľom na rýchle vypadávanie kryštálov.

POPIS VÝROBKU
KALINAT je hydrogenuhličitan draselný určený na šetrné odkyslenie mladých vín. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.

CIEĽ POUŽITIA

Šetrné odkyslenie mladých vín a vín určených na fľaškovanie so zvláštnym zreteľom na rýchle vypadávanie kryštálov.

PRODUKT A ÚČINOK

Použitím hydrogenuhličitanu draselného na odkyslenie vín vypadne vínny kameň (kyslý hydrogénvínan draselný). Na rozdiel od normálneho, resp. tzv. "dvojitého" odkyslenia, kde vypadáva vínan vápenatý, sa dá v tomto prípade vypadávanie kryštálov urýchliť schladením vína, alebo aplikáciou kontaktnej metódy (s prípravkom Kali-Contact). Hlavná výhoda odkyslenia pomocou preparátu Kalinat je možnosť využiť rýchle oddelenie kryštálov a tým získať k dispozícii za krátku dobu čerstvo odkyslené víno. Toto je však možné iba vtedy, ak je víno za studena ošetrené po pridaní Kalinatu. Po následnej kontaktnej metóde získame v priebehu troch dní víno pripravené na fľaškovanie. Avšak ak sa robí odkyslovanie vína pri normálnej teplote v pivnici, kryštalizácia bude trvať niekoľko týždňov. Konečná hodnota odkyslenia podľa výpočtu sa dosiahne až po úplnej kryštalizácii hydrogénvínananu draselného, tj po zodpovedajúcom čase skladovania, chladením alebo kontaktnou metódou. Hodnota pH je pri odkyslovaní len mierne ovplyvnená v prípade zníženia obsahu kyslín do 3 g/l muštu/vína. To je tiež výhoda pri odkyslovaní vína Kalinatom. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Pri odkyslovaní muštu/vína je nutné dodržiavať vinárske zákony. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.

POUŽITIE

Na odkyslenie mladých vín o 0,2-2 g/l a vín starších, ročníkových maximálne o 1 g/l vína. Na odkyslenie o 1 g/l je potrebná dávka KALINATU 67 g/100 l. Pred aplikáciou je účelné preparát najprv rozptýliť v troche vody a za intenzívneho miešania vliať do celkového objemu. Pozor, počas procesu vzniká oxid uhličitý! Pri odkysľovaní nechať rezervu v objeme nádoby.

Spýtajte sa nás
Otázky a odpovede
Zatiaľ nebola pridaná žiadna otázka.
Napíšte svoj názor
Hodnotenia
Zatiaľ nebolo pridané žiadne hodnotenie.